22.6.10

El dia després...


Ja ens temiem que les eleccions a Westminster serien molt polaritzades però el resultat ha confirmat dues coses: la primera és que els conservadors necessitaran l'ajut dels libdem per governar, formant així el primer govern de coalició a GBretanya des dels anys 40.
I la segona, que ens interessa igualment, és que l'electorat de Gal.les i Escòcia (la situació nordirlandesa és una altra molt diferenciada), a les eleccions de Westminster i especialment després de la devolució dels parlaments regionals, centra els seus suports en les opcions "guanyadores" a nivell britànic.
Així, el SNP, que tenia moltes esperances de fer un bon resultat, amb una possible mitjana del 30% de vots a Escòcia, s'ha quedat amb els mateixos 6 escons i un 20% del vot. I els del Plaid Cymru, tot i guanyar un escó, s'han quedat amb un minso 10% dels vots i 3 escons.
Així les coses, destacar que els conservadors obtenen com de costum uns resultats molt fluixos fora d'Anglaterra (1 sol escó a Escòcia d'un total de 57!!) i la coalició amb els libdem potser els hi donarà una mica de suport per governar sobre tot un territori on no han assolit molts escons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada